Please create and select menu in Appearance (Menus)

Geniet in onze sfeervolle boerenwinkel van producten uit onze mooie ‘gruune’ streek, de Betuwe, dé fruittuin van Nederland. Kom langs om ons brede assortiment aan groenten & fruit te bewonderen.

icon

Landelijke
beleving

icon

Eerlijk en pure
producten

icon

Meest unieke
boerenwinkel

Welkom op de website van de grootste boerenwinkel in de omtrek. Proef, voel en beleef het zelf, want bij Natuurlijk GRUUN is het te duun…

Natuurlijk GRUUN is in 2014 opgericht door Kees van Blijderveen, fruitteler en fruithandelaar in Ommeren. Zijn voorbeeld zijn de boerenwinkels in Duitsland, waar mensen kilometers omrijden voor een kwalitatief product uit de streek. ‘An apple a day keeps the doctor away’ is mij als fruitteler uit het hart gegrepen. Om die reden wil ik graag dat bezoekers en schoolkinderen leren over de fruitteelt, de gezondheid van fruit en alles wat erbij komt kijken voordat een appel of peer in de winkel belandt.

Náást Natuurlijk GRUUN heb ik met mijn zoon het bedrijf Fruit NL dat al meer dan 100 jaar bestaat! Appels en peren zitten al die jaren al in de genen van de familie. Fruit NL is ontstaan uit H.C. van Blijderveen en gevestigd in de Betuwe. Middenin het vruchtbaar rivierengebied, omgeven door de boomgaarden. Appels en peren van Fruit NL komen van eigen bodem en worden milieubewust geteeld. Er is veel aandacht voor gewasbescherming, natuurbeheer, arbeidsomstandigheden en voedselveiligheid. Samen met de telers van Fruit NL proberen we een zo’n smaakvol mogelijk product te telen voor de consument.

Bij Natuurlijk GRUUN werken we met een bevlogen team van mensen die Natuurlijk GRUUN een persoonlijk gezicht geven. Wekelijks zorgen we vijf dagen in de week voor verse streekproducten in de Boerenwinkel, heerlijke proeverijen in het Appelcafé en leerzame rondleidingen en lessen in ons Educatiecentrum.

Mijn advies voor u: Dames en heren, eet meer appels en peren!

De groeten van Kees

Europees Kampioenschap

Op onze Instagram en Facebook houden we een winactie ‘Voorspel en win!’ voor de laatste poulewedstrijd van het Nederlands elftal.

Actievoorwaarden: Leuk dat je een kijkje op de website neemt. Als bedankje krijg je met de code: ‘oranjeballen’ een zak perssinaasappels. Noem dat je dit hebt gelezen en de code bij de kassa! Actie loopt t/m zaterdag 26 juni. Hopelijk tot snel!

Aardappels, groente & fruit

Voor uw dagelijkse groenten en fruit bent u bij ons aan het juiste adres! Vers en met zorg uitgestald.
Van een malse krop ouderwetse botersla met lekkere frieslanders tot sperziebonen met gedroogde appeltjes! Een lekker stukje vlees erbij? Met een ruim assortiment rundvlees van Van Bommel ligt er altijd wel wat bij en als toetje een lekkere boeren vanille vla of een yoghurtje met verse aarbeien, je maaltijd is compleet. Uiteindelijk zit je wel 3x per dag met de boer aan tafel! En als het even kan, komt het allemaal uit Holland!

Seizoensproducten

Het mooie aan de vier seizoenen zijn al die verschillende producten die we weer kunnen presenteren! In de winter zitten we aan die heerlijk Hollandse stampotten zoals boerenkool en de wortels met uien. In het voorjaar mogen we genieten van het ‘witte goud’ de asperges en de zomer brengt ons al dat mooie zachtfruit weer. Aardbeien, frambozen en de bramen of al die verse appels en peren. En in de herfst; kom met je pan en vul ‘m met Gieser Wildeman!

Ambachtelijke streekproducten

Producten uit onze mooie ‘gruune’ streek de Betuwe, dé fruittuin van Nederland! Uiteraard ligt onze winkel van dinsdag tot en met zaterdag vol met eigen appels en peren en zit er een plekje op of zijn ze te licht van kleur? De lekkerste sappen laten we daar van maken, puur en zonder toevoegingen! Of heb je onze appel- of perenstroop al geproefd, heerlijk met een stukje oude Beemster kaas.

Inmiddels is onze befaamde GRUUNSE appeltaart ook niet meer weg te denken bij de koffie op verjaardagen! Met een prachtige molen in het dorp verderop kunnen we jullie ook een ruim assortiment aanbieden van meel, tarwe, bloem, cakemixen en pannenkoekenmeel. Kom in onze boerenwinkel ontdekken wat de Betuwe nog meer te bieden heeft!

Wijnen, dranken, sappen en veel meer…

met alcohol, minder alcohol of zonder alcohol, er is keus genoeg! Bij alle wijnen en de cider hebben we ook een uitleg staan over de smaak en soort zodat je weet wat je koopt. Ben je opzoek naar een bijpassend wijntje voor een speciaal gerecht of geef je het cadeau, je weet het verhaal achter de wijn! Aan onze sappen hoeven we niets toe te voegen, want er zitten ook geen toevoegingen in! Het is puur, het is (h)eerlijk! En onze eigen appels en peren worden gebruikt, dus een gezond sapje uit de Betuwe.

Cadeaupakketten en fruitmanden

Een bruiloft, een verjaardag, een geslaagde, of een kraambezoek? Voor ieder feestje kunnen wij een passend pakket voor je maken. Ook voor een ziekenbezoek ben je bij ons aan het juiste adres voor een gezonde en verse fruitmand. Uiteraard kan er ook telefonisch of per mail besteld worden.

Reviews

1
Wil je meer informatie of een bestelling doen bij Gruun? Contact ons!
Powered by